Voor groep 8

Op deze pagina staat de belangrijkste informatie voor leerlingen uit groep 8 die geïnteresseerd zijn in het Spaarne College. Ook vind je hier meer uitleg over de informatieavonden voor ouders, proeflesmiddagen, open dagen, het aanvragen van een oriënterend gesprek, het aanvragen van voorlichting op de basisschool, het aanmelden voor schooljaar 2022-2023 en de aanmelddagen.

Is jouw keuze al gevallen op onze school, maar heb je je nog niet aangemeld? Ga dan naar onze aanmeldpagina.

Leren via iPad

Het Spaarne College

Het Spaarne College is een vmbo-school met ongeveer 850 leerlingen. Jij bent ook van harte welkom als jij van de basisschool één van de volgende leerwegen als advies hebt gekregen: theoretische leerweg (TL), gemengde leerweg (GL), kader – (K) of basis beroepsgerichte (B) leerweg.

Leren uit boeken én via iPad

Op het Spaarne College leer je zowel uit boeken, als via een iPad. Ook is de school compleet ingericht met moderne apparatuur waardoor jij na het behalen van je diploma helemaal klaar bent voor de toekomst.

 

”Het Spaarne College:

aandacht voor iedere leerling”

Op het Spaarne College hebben wij:

Aandacht voor iedere leerling

Om jou zoveel mogelijk tijd en aandacht te geven hebben wij kleine klassen. Ook worden de onder- en bovenbouw zoveel mogelijk gescheiden, zodat je stapje voor stapje kunt wennen aan je nieuwe school.

PPO-lessen

Naast vakken als Nederlands, Engels en Wiskunde volg je bij ons ook PPO-lessen. Dit zijn praktijklessen die je volgt in vijf verschillende profielen.

 

Blended learning

Op het Spaarne College leer je uit schoolboeken en via een iPad. Dit wordt blended learning genoemd. Door deze verschillende leermethoden zijn de lessen afwisselend en dus veel leuker!

Extra begeleiding

Heb jij dyslexie, dyscalculie of heb je andere begeleiding nodig? Wij helpen je graag zodat jij gemakkelijker je diploma kunt behalen.

 

 

Aandacht voor iedere leerling
Kies uit de vijf uitstroomprofielen

Vijf uitstroomprofielen

Op het Spaarne College maak je vanaf de eerste klas kennis met onze vijf profielen. Een profiel bestaat uit vakken die bij elkaar horen om een bepaalde richting op te gaan, bijvoorbeeld om een bepaald beroep te leren.

Halverwege de tweede klas kies je drie profielen en in de derde klas kies je je examenprofiel. In de theoretische leerweg kies je een vakkenpakket.

Het Spaarne College heeft de volgende vijf profielen:

Welke vakken krijg je?

Nederlands, Engels, Duits, wiskunde, rekenen, biologie, aardrijkskunde, geschiedenis, economie, mens & maatschappij, stech, nask1, ICT, theater, kunst & cultuur, lichamelijke opvoeding, PPO (praktijklessen), mentorlessen en LOB (Loopbaanoriëntatie en -begeleiding) .

Daarnaast krijg je keuze werktijduren voor bijvoorbeeld bijlessen, extra trainingslessen voor reken- en taalvaardigheid of huiswerkbegeleiding.

Wat doet je mentor?

Iedere klas heeft een eigen mentor. Dus dat geldt ook in de eerste klas. De mentor speelt een belangrijke rol. Hij/zij heeft regelmatig contact met jou en jouw ouders en leert je zo goed kennen. Daardoor kan hij/zij jou goed begeleiden. Daarnaast worden er iedere week twee mentoruren met je hele mentorklas ingeroosterd in het rooster.

Wat heb jij nodig op school?

 • iPad; via een overeenkomst met school krijg je een iPad
 • Boeken; die ontvang je via school
 • Boekentas, schrijfgerei, rekenmachine, geodriehoek etc. Wij informeren je voor het schooljaar begint over wat je exact nodig hebt.

Lestijden

1e uur
2e uur

Pauze onderbouw
3uur onderbouw
3uur bovenbouw
Pauze bovenbouw

4uur
5uur

Pauze onderbouw
6uur onderbouw
6uur bovenbouw
Pauze bovenbouw

7uur
8uur
9uur

08:30 – 09:15
09:15 – 10:00

10:00 – 10:20
10:20 – 11:05
10:00 – 10:45
10:45 – 11:05

11:05 – 11:50
11:50 – 12:35

12.35 – 13.00
13:00 – 13:45
12:35 – 13:20
13:20 – 13:45

13:45 – 14:30
14:30 – 15:15
15:15 – 16:00

i

Schoolafspraken

Algemene schoolafspraken
 • Ik ga respectvol om met anderen en andermans spullen
 • Ik volg de instructies van alle medewerkers op
 • Ik ruim (mijn) afval op
 • Ik loop rustig door de school
 • Binnen school draag ik geen pet en doe ik mijn capuchon af
Afspraken in de klas
 • Ik heb mijn schoolspullen op orde
 • Mijn iPad gebruik ik alleen met toestemming van de docent
 • Mijn telefoon bewaar ik in mijn eigen kluis.
  Let op: Neem je je telefoon toch mee de klas in, dan doe je deze in de telefoontas. De school is niet aansprakelijk voor schade of diefstal.

Spaarne activiteiten

Het Spaarne College is een school waar je natuurlijk hard moet werken, maar er is ook tijd voor een heleboel andere dingen, zoals bijvoorbeeld: kennismakingsdagen, schoolfeesten, excursies, bezoek aan musea, klassenuitjes, sporttoernooien, projecten, Sinterklaas – en Kerstfeest, schoolkamp, bioscoopbezoek en nog veel meer.

Informatieavonden ouders

Helaas is het niet meer mogelijk om u aan te melden voor de ouderavonden. Wel kunt u zich nog samen met uw kind of pupil aanmelden voor de open dagen

Spaarne College vmbo school
Proeflesmiddag

Proeflesmiddagen

Helaas is het niet meer mogelijk om je aan te melden voor de proeflesmiddagen. Wel kun je je nog aanmelden voor de open dagen

Online open dagen

Op vrijdag 28 januari 2022 (19.00 – 21.00 uur) én zaterdag 29 januari 2022 (10.00 – 13.00 uur) organiseren wij online open dagen. Eind december is regionaal besloten alle open dagen online aan te bieden.

Op onze online open dagen kun je een virtuele tour bekijken en kennismaken met onze school. Ook is het mogelijk om ons vragen te stellen tijdens de webinars en proeflessen.

Meld je hieronder tijdig aan zodat je kunt ervaren of onze school bij jou past! Hopelijk tot snel!

Vraag een oriënterend gesprek aan

Oriënterend gesprek

Maak jij liever rustig kennis met de school door in gesprek te gaan met een medewerker op een afgesproken tijdstip? Dat kan! Je komt dan langs op het Spaarne College met je ouders/verzorgers en kunt al je vragen stellen.

In coronatijd kan een oriënterend gesprek op verzoek ook digitaal plaatsvinden.

Voorlichting op jouw basisschool

Wij bieden ook de mogelijkheid om voorlichting te geven over het Spaarne College op jouw basisschool. Wij leggen leerlingen uit groep (7 en) 8 uit wat voor onderwijs wij bieden, wat wij als school belangrijk vinden en wat je gaat leren bij ons. Onze vierdejaars leerlingen komen hun persoonlijke ervaringen graag delen.

Voor meer informatie kunt u contact  opnemen met mevrouw Loerakker (n.loerakker@spaarnecollege.nl).

voorlichting basisscholen - Spaarne College

Aanmelden schooljaar 22-23

Heb jij je keuze laten vallen op onze school? Super leuk! Je kunt je voor aankomend schooljaar aanmelden via het digitale aanmeldformulier, maar ook op school tijdens de aanmelddagen.

Aanmelddagen

Kom langs op een van de volgende aanmelddagen:

 • Woensdag 2 maart 2022, 14:00-17:00 uur
 • Donderdag 3 maart 2022, 16:00-18:00 uur
 • Maandag 7 maart 2022, 19:00-21:00 uur