Voor groep 8

Op deze pagina staat de belangrijkste informatie voor leerlingen uit groep 8 die geïnteresseerd zijn in het Spaarne College. Ook vind je hier meer informatie over de informatieavonden voor ouders, proeflesmiddagen, open dagen, het aanvragen van een oriënterend gesprek en een link om je aan te melden voor schooljaar 2022-2023.

Leren via iPad

Het Spaarne College

Het Spaarne College is een vmbo-school met ongeveer 850 leerlingen. Jij bent ook van harte welkom als jij van de basisschool één van de volgende leerwegen als advies hebt gekregen: theoretische leerweg (TL), gemengde leerweg (GL), kader – (K) of basis beroepsgerichte (B) leerweg.

Leren uit boeken én via iPad

Op het Spaarne College leer je zowel uit boeken, als via een iPad. Ook is de school compleet ingericht met moderne apparatuur waardoor jij na het behalen van je diploma helemaal klaar bent voor de toekomst.

 

”Het Spaarne College:

aandacht voor iedere leerling”

Op het Spaarne College hebben wij:

Aandacht voor iedere leerling

Om jou zoveel mogelijk tijd en aandacht te geven hebben wij kleine klassen. Ook worden de onder- en bovenbouw zoveel mogelijk gescheiden, zodat je stapje voor stapje kunt wennen aan je nieuwe school.

PPO-lessen

Naast vakken als Nederlands, Engels en Wiskunde volg je bij ons ook PPO-lessen. Dit zijn praktijklessen die je volgt in vijf verschillende profielen.

 

Blended learning

Op het Spaarne College leer je uit schoolboeken en via een iPad. Dit wordt blended learning genoemd. Door deze verschillende leermethoden zijn de lessen afwisselend en dus veel leuker!

Extra begeleiding

Heb jij dyslexie, dyscalculie of heb je andere begeleiding nodig? Wij helpen je graag zodat jij gemakkelijker je diploma kunt behalen.

 

 

Aandacht voor iedere leerling
Kies uit de vijf uitstroomprofielen

Vijf uitstroomprofielen

Op het Spaarne College maak je vanaf de eerste klas kennis met onze vijf profielen. Een profiel bestaat uit vakken die bij elkaar horen om een bepaalde richting op te gaan, bijvoorbeeld om een bepaald beroep te leren.

Halverwege de tweede klas kies je drie profielen en in de derde klas kies je je examenprofiel. In de theoretische leerweg kies je een vakkenpakket.

Het Spaarne College heeft de volgende vijf profielen:

Welke vakken krijg je?

Nederlands, Engels, Duits, wiskunde, rekenen, biologie, aardrijkskunde, geschiedenis, economie, mens & maatschappij, stech, nask1, ICT, theater, kunst & cultuur, lichamelijke opvoeding, PPO (praktijklessen), mentorlessen en LOB (Loopbaanoriëntatie en -begeleiding) .

Daarnaast krijg je keuze werktijduren voor bijvoorbeeld bijlessen, extra trainingslessen voor reken- en taalvaardigheid of huiswerkbegeleiding.

Wat doet je mentor?

Iedere klas heeft een eigen mentor. Dus dat geldt ook in de eerste klas. De mentor speelt een belangrijke rol. Hij/zij heeft regelmatig contact met jou en jouw ouders en leert je zo goed kennen. Daardoor kan hij/zij jou goed begeleiden. Daarnaast worden er iedere week twee mentoruren met je hele mentorklas ingeroosterd in het rooster.

Wat heb jij nodig op school?

 • iPad; via een overeenkomst met school krijg je een iPad
 • Boeken; die ontvang je via school
 • Boekentas, schrijfgerei, rekenmachine, geodriehoek etc. Wij informeren je voor het schooljaar begint over wat je exact nodig hebt.

Lestijden

1e uur
2e uur

Pauze onderbouw
3uur onderbouw
3uur bovenbouw
Pauze bovenbouw

4uur
5uur

Pauze onderbouw
6uur onderbouw
6uur bovenbouw
Pauze bovenbouw

7uur
8uur
9uur

08:30 – 09:15
09:15 – 10:00

10:00 – 10:20
10:20 – 11:05
10:00 – 10:45
10:45 – 11:05

11:05 – 11:50
11:50 – 12:35

12.35 – 13.00
13:00 – 13:45
12:35 – 13:20
13:20 – 13:45

13:45 – 14:30
14:30 – 15:15
15:15 – 16:00

i

Schoolafspraken

Algemene schoolafspraken
 • Ik ga respectvol om met anderen en andermans spullen
 • Ik volg de instructies van alle medewerkers op
 • Ik ruim (mijn) afval op
 • Ik loop rustig door de school
 • Binnen school draag ik geen pet en doe ik mijn capuchon af
Afspraken in de klas
 • Ik heb mijn schoolspullen op orde
 • Mijn iPad gebruik ik alleen met toestemming van de docent
 • Mijn telefoon bewaar ik in mijn eigen kluis.
  Let op: Neem je je telefoon toch mee de klas in, dan doe je deze in de telefoontas. De school is niet aansprakelijk voor schade of diefstal.

Spaarne activiteiten

Het Spaarne College is een school waar je natuurlijk hard moet werken, maar er is ook tijd voor een heleboel andere dingen, zoals bijvoorbeeld: kennismakingsdagen, schoolfeesten, excursies, bezoek aan musea, klassenuitjes, sporttoernooien, projecten, Sinterklaas – en Kerstfeest, schoolkamp, bioscoopbezoek en nog veel meer.

Informatieavonden ouders

Wij organiseren dit jaar op dinsdag 26 oktober en woensdag 3 november informatieavonden voor ouders. Het programma duurt van 19:30 tot 20:30 uur. Voor de informatieavond dient u zich aan te melden.

Spaarne College vmbo school
Proeflesmiddag

Proeflesmiddagen

Ben je geïnteresseerd in het Spaarne College? Kom dan een proefles volgen en maak kennis met de school, de docenten en leerlingen.

De proeflesmiddagen vinden plaats op dinsdag 2 november en donderdag 4 november van 15:00 – 16:30 uur.

Meld je op tijd aan via onderstaande knop.

Open dagen

Op vrijdag 28 januari 2022 (19.00 – 21.00 uur) én zaterdag 29 januari 2022 (10.00 – 13.00 uur) openen wij onze deuren. Je kunt dan kennismaken met onze school, de leerlingen en docenten.

Meld je hieronder tijdig aan zodat je kunt ervaren of onze school bij jou past!

Vraag een oriënterend gesprek aan

Oriënterend gesprek

Maak jij liever rustig kennis met de school door in gesprek te gaan met een medewerker op een afgesproken tijdstip? Dat kan! Je komt dan langs op het Spaarne College met je ouders/verzorgers en kunt al je vragen stellen.

In coronatijd kan een oriënterend gesprek op verzoek ook digitaal plaatsvinden.

Aanmelden op het Spaarne College?

Heb jij je keuze laten vallen op onze school? Super leuk! Je kunt je voor het Spaarne College aanmelden via ons digitale aanmeldformulier of bij ons op school.