Smart Technology

Wij vinden het belangrijk om onze leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op hun toekomst. Techniek zal hierin een zeer belangrijke rol gaan spelen. Op deze pagina leggen wij uit hoe wij leerlingen voorbereiden op de toekomst binnen het vak Smart Technology.

Wat leer je bij Smart Technology

Bij Smart Technology (Stech) leer je kritisch te kijken naar (digitale) informatie en problemen op te lossen door stapsgewijs op zoek te gaan naar oplossingen. Problemen worden bij Stech altijd opgelost met computertechnologie. Dit wordt ook wel computational thinking genoemd.

Alle vaardigheden die een leerling bij Stech leert noemen wij ook wel 21th century skills. Je leert deze skills aan de hand van het werken met LEGO en/of door het programmeren van robots en andere interessante hulpmiddelen.

smart technology - spaarne college
techniek 3 - spaarne college
figuur 21e eeuwse_DEF

21th-century skills en computational thinking

Internet, apps en alle andere digitale technieken zijn volop in ontwikkeling. Het is belangrijk dat kennis doorgegeven wordt en er voldoende jongeren zijn die later willen blijven werken aan die ontwikkeling.

Daarom worden kinderen vanuit de overheid en het onderwijs gestimuleerd om al op jonge leeftijd in aanraking te komen met techniek. Het Spaarne College organiseert daarom ook techniek workshops voor basisscholen.

Twee belangrijke onderwijsinstanties SLO en Kennisnet hebben samen 11 competenties ontwikkeld, de 21th century skills. Deze competenties vragen een aantal vaardigheden die ervoor zorgen dat jij digitaal geletterd wordt om later succesvol deel te nemen aan de digitale maatschappij.

Doel van Smart Technology

Momenteel bevinden wij ons in een technische revolutie waarbij de vraag naar technisch opgeleide werknemers steeds meer groeit. Met het vak Stech willen wij de algemene kennis rondom moderne en digitale techniek en technologie van leerlingen vergroten. Ook willen wij leerlingen goed voorbereiden op technische vervolgopleidingen.

smart technology 3 - spaarne college