Profiel Horeca, Bakkerij en Recreatie

horeca, bakkerij e nrecreatie 2 - spaarne college
Horeca, bakkerij en recreatie - spaarne college3
prrofiel Horeca, bakkerij en recreatie 5 - Spaarne College

Wat houdt het profiel in?

Jij bent zeker op je plek bij het profiel Horeca, Bakkerij en Recreatie (HBR) als je van bakken en koken houdt en wilt ervaren hoe het is om in een restaurant en in de keuken te werken. Maar ook wanneer je graag reizen maakt of evenementen organiseert en het leuk vindt om gasten te vermaken.

Wat leer je binnen dit profiel?

Bakken
Tijdens de lessen in de bakkerij leer je meer over zowel broodbakken, als banketbakken. Al het lekkers dat jij maakt wordt vervolgens verkocht in de schoolkantine.

Horeca
Binnen het profieldeel horeca ervaar je hoe het is om in een restaurant te werken. Zowel in de keuken als op de vloer in het restaurant als gastheer/ gastvrouw. In de keuken leer je binnen- en buitenlandse gerechten te bereiden. Alles wat je in de keuken en in het restaurant geleerd hebt bereid je vervolgens voor op het werken met echte gasten van binnen en buiten de school in ons schoolrestaurant.

Recreatie
Recreatie geeft je inzicht over wat er voor nodig is om bijvoorbeeld een evenement te organiseren, zoals de open dag van het Spaarne College. Hierbij kun je denken aan het maken van een plattegrond en een poster, het ontwikkelen van promotiemateriaal en het produceren van een draaiboek.

Kevin (14): “Ik sta graag in de keuken. Bij HBR heb ik nu ook nog geleerd hoe gasten te ontvangen en eten te serveren.”

Wat kun je worden?

Het profiel HBR geeft een goede voorbereiding op veel beroepen zoals:

Broodbakker

Banketbakker

Gastvrouw of -heer

Kok

Receptionist

Cateraar

Animator (gasten vermaken)

Horeca, bakkerij en recreatie - spaarne college2

Keuzevakken

Heb je in het tweede jaar gekozen voor het profiel HBR? Dan ga je twee periodes koken (profiel keuken) en serveren (profiel gastheerschap). Met elkaar draaien we het restaurant en de keuken, gasten komen eten en betalen er ook voor. Dus alles wat je in de praktijk moet kunnen, dat leer je bij ons. Je krijgt zowel praktijk- als theorielessen. Vervolgens krijg je in het vierde jaar nog twee periodes koken (keuzevak bijzondere keuken) en serveren (keuzevak gastheerspecialisatie).

Profieldeel recreatie

De laatste periode is gericht op het profieldeel recreatie. Je zult in deze periode meer leren over het organiseren van een feest. Ook kom je erachter welke manieren van dag-, verblijfsrecreatie er is en wij gaan je klaarstomen voor het examen.

Horeca, bakkerij en recreatie - Spaarne College

Profielen overzicht

Ben je ook nieuwsgierig naar de andere profielen?