Profiel Horeca, Bakkerij en Recreatie

Profiel Horeca, Bakkerij en Recreatie

Wat houdt het profiel in?

Jij bent zeker op je plek bij het profiel Horeca, Bakkerij en Recreatie (HBR) als je van koken en bakken houdt, graag lekkere drankjes mixt of het leuk vindt om eten te serveren. Maar ook wanneer je graag reizen maakt of feesten organiseert en het leuk vindt om gasten het naar hun zin te maken.

Wat leer je binnen dit profiel?

Bij het vak bakken leer je de verschillende bereidingswijzen van brood en koekjes en werk je met de oven en een rijskast om het brood te laten rijzen. In de keuken krijg je uitleg over verschillende snijtechnieken en leer je welke kleur snijplank je voor welk type product gebruikt. In het restaurant leer je hoe je als gastheer/gastvrouw drankjes mixt en inschenkt, hoe je tafels opdekt en hoe je gasten bedient. Tot slot leer je bij recreatie hoe je gasten professioneel te woord staat, ook via de telefoon.

Kevin (14): “Ik sta graag in de keuken. Bij HBR heb ik nu ook nog geleerd hoe gasten te ontvangen en eten te serveren.”

Wat kun je worden?

Het profiel HBR geeft een goede voorbereiding op veel beroepen. Na deze opleiding kun je naar diverse vervolgopleidingen in het MBO, zoals:

Broodbakker

Banketbakker

Gastvrouw of -heer

Kok

Receptionist

Cateraar

Animator (gasten vermaken)

Profiel Horeca, Bakkerij en Recreatie

Keuzevakken

Heb je in het tweede jaar gekozen voor het profiel HBR? Dan ga je twee periodes koken (profiel keuken) en serveren (profiel gastheerschap). Met elkaar draaien we het restaurant en de keuken, gasten komen eten en betalen er ook voor. Dus alles wat je in de praktijk moet kunnen, dat leer je bij ons. Je krijgt zowel praktijk- als theorielessen. Vervolgens krijg je in het vierde jaar nog twee periodes koken (keuzevak bijzondere keuken) en serveren (keuzevak gastheerspecialisatie).

En in de laatste periode leer je meer over het profieldeel recreatie. Je zult gaan leren en ervaren hoe je een feest organiseert. Ook kom je erachter welke manieren van dag-, verblijfsrecreatie er is. En wij gaan je klaarstomen voor het examen.

Profiel Horeca, bakkerij & recreatie

Profielen overzicht

Ben je ook nieuwsgierig naar de andere profielen?