Aanmelden als zij-instromer

Volg jij al onderwijs op het voortgezet onderwijs en denk je erover na om over te stappen naar het Spaarne College? Wat leuk! Wij leggen je graag onze aanmeldingsprocedure voor zij-instromers uit. Derdejaars zij-instromer? Lees dan meer over de nieuwe leerweg.

Heb je nog vragen of onduidelijkheden? Vraag dan een oriënterend gesprek aan of kom langs op onze open dagen.

Beschikbaarheid voor zij-instromers

 

Op dit moment ontvangen wij vele aanmeldingen voor zij-instroom. Daarom is het aanmeldformulier voor zij-instromers tijdelijk niet bereikbaar. Wil je informatie over zij-instroom of wil op de wachtlijst komen? Stuur ons dan een bericht via aanmelden@spaarnecollege.nl.

zij-instroom Spaarne college
Aanmelden bij Spaarne College
Aanmelden bij Spaarne College
Aanmelden bij Spaarne College

Digitaal aanmelden zij-instromer

Wanneer jij je bij ons wilt aanmelden, vult jouw huidige school eerst een doorstroomformulier in. Jouw ouders/verzorgers melden jou dan bij ons op school aan. Dit kan zowel digitaal als face-to-face. Een digitale aanmelding kan direct geregeld worden via onderstaande link. Naast het digitale aanmeldformulier hebben wij de volgende aanvullende informatie nodig om de aanmelding compleet te maken.

Fysiek aanmelden als zij-instromer

Voor een fysieke aanmelding kun je een afspraak op school inplannen. Geef bij je verzoek aan dat het om een ‘aanmelding zij-instroom’ gaat en vermeld een telefoonnummer.

Zij-instromers en extra ondersteuning

Wanneer je extra ondersteuning nodig hebt geeft jouw school dit aan. Zij nemen contact op met de intakecommissie van het Spaarne College en vragen een MDO (overleg) aan. Jouw school geeft, nadat je ouders/verzorgers toestemming hebben gegeven, het OPP (verslag) en andere dossierstukken aan ons.

Nieuwe leerweg derdejaars
zij-instromers

Belangrijk om te weten als jij in het derde leerjaar instroomt op het Spaarne College is dat wij vanaf schooljaar ’22-23 een pilot nieuwe leerweg draaien. Als derdejaars leerling met een vmbo-t of vmbo-g advies krijg je de keuze om de theoretische leerweg of de nieuwe leerweg te gaan volgen. Leerlingen die kiezen voor de nieuwe leerweg gaan naast theorievakken zoals Engels, Nederlands, wiskunde enzovoorts, een praktijkgericht programma volgen binnen één van de volgende twee richtingen: economie of techniek.

Bedrijfscasuïstiek

Leerlingen gaan aan de slag met bedrijfscasuïstiek. Hiervoor gaan zij in gesprek met bedrijven, leren (creatieve) oplossingen te bedenken, doen onderzoek en leren samenwerken als groep. Ben jij enthousiast geworden? Maak dan de keuze voor de nieuwe leerweg in het (digitale) aanmeldformulier.

Hoe maak je jouw aanmelding compleet? 

Naast de persoonlijke gegevens van jou en je ouders/ verzorgers uit het (digitale) aanmeldformulier, zijn er nog een aantal andere zaken die we nodig hebben om je aanmelding in behandeling te kunnen nemen. Lees de onderstaande zaken goed door en zorg ervoor dat de informatie tijdig bij ons terecht komt.

Dit hebben wij nodig voor een complete aanmelding zij-instromer:
  • Recente cijferlijst
  • Advies huidige school m.b.t. niveau
  • Verzuimoverzicht
  • Indien aanwezig: ontwikkelingsperspectiefplan (OPP)
  • Eventuele andere relevante gegevens (denk hierbij aan MDO verslagen)
  • Dossier basisschool

Wij spreken pas over een aanmelding wanneer alle vereiste gegevens bij ons binnen zijn.

Aanmelden bij Spaarne College

Open dagen

Kom langs en maak kennis met onze school, de leerlingen en onze medewerkers op vrijdag 3 februari 2023 (19:00 – 21:00 uur) óf zaterdag 4 februari 2023 (10:00 – 12:00 uur). Meld je hieronder snel aan.

Ben je nu al nieuwsgierig naar het Spaarne College? Neem dan een kijkje in onze school via de virtuele tour.

Open dagen 2023 - Spaarne college
Vraag een oriënterend gesprek aan

Oriënterend gesprek

Maak jij liever rustig kennis met de school door in gesprek te gaan met een medewerker op een afgesproken tijdstip? Dat kan! Je komt dan langs op het Spaarne College met je ouders/verzorgers en kunt al je vragen stellen.