Profiel Economie en Ondernemen

economie en ondernemen - spaarne college

Wat houdt het profiel in?

Economie en Ondernemen (E&O) bestaat uit vier vaste onderdelen: Commercieel, Logistiek, Secretarieel en Administratief. Daarnaast kunnen leerlingen de keuzedelen ‘Webshop’, ‘Prestatie en Styling’ en ‘Mode en Design’ volgen.

Wat leer je binnen dit profiel?

Bij E&O ga je aan de bak! Je werkt keihard aan je ondernemer skills en duikt in alle belangrijke zaken die daarmee te maken hebben. Je leert een ondernemingsplan op te stellen met daarin een volledig uitgewerkte marketingstrategie! Je maakt een omzetprognose en stelt een investeringsbegroting op om het risico in te schatten. Natuurlijk moet je het idee nog wel weten te verkopen en ook dat leer je bij Economie en Ondernemen. Dit pas je direct toe in de verkoopweek!

Luna (14): “Ik hou heel erg van mode, later wil ik een eigen winkel of webshop beginnen. Dit profiel leek me een goede voorbereiding. En dat is het ook!”

economie en ondernemen spaarne college

Wat kun je worden?

Het profiel Economie en Ondernemen geeft een goede voorbereiding op veel beroepen zoals:

Ondernemer

Webshop ontwikkelaar

Winkelmanager

Eventplanner

Accountmanager

Secretarieel- of administratief medewerker

Boekhouder

Logistiek medewerker

Etaleur

Keuzevakken

Bij het profiel Economie en Ondernemen kiezen alle theoretische-, gemengde-, kaderberoepsgerichte- en basisberoepsgerichte leerweg leerlingen voor Nederlands, Engels en economie. Ook mogen leerlingen kiezen voor wiskunde of Duits.

Volg je de gemengde theoretische leerweg? Dan kies je nog één extra keuzevak zoals NASK1, NASK2, aardrijkskunde, geschiedenis of biologie.

keuzevakken spaarne college

Profiel overzicht

Ben je ook nieuwsgierig naar de andere profielen?