Aanmelden

Wat leuk dat jij je bij ons op school wilt aanmelden. Aanmelden kun je direct digitaal regelen of fysiek bij ons op school, tijdens de aanmelddagen. Heb je nog vragen of onduidelijkheden? Vraag dan een oriënterend gesprek aan.

Aanmelden bij Spaarne College
Aanmelden bij Spaarne College
Aanmelden bij Spaarne College

Digitaal aanmelden brugklas

Er is helaas geen plek meer beschikbaar in de eerste klassen KGT voor schooljaar 2022 -2023. Er zijn nog wel enkele plaatsen beschikbaar in de eerste klassen basis. 

Vanwege de vele aanmeldingen is het aanmeldformulier tijdelijk niet bereikbaar. Wil je meer informatie of wil je op de wachtlijst voor een KGT-klas komen? Stuur ons dan een bericht via aanmelden@spaarnecollege.nl.

Aanmelden zij-instromer

Wil jij van middelbare school wisselen? Bij het Spaarne College laten wij, wanneer er plek is, gedurende het jaar zij-instromers toe.

MDO

Heb jij extra ondersteuning nodig? Bij interesse in onze school vraagt de basisschool dan een MDO (een overleg) bij ons aan.

 

LWOO of andere ondersteuningsvraag

Wanneer een leerling met LWOO aangemeld wordt, of wanneer een leerling een specifieke ondersteuningsvraag heeft, dan vragen wij aanvullende gegevens.

Hoe maak je jouw aanmelding compleet?

Naast de persoonlijke gegevens van jou en je ouders/ verzorgers uit het (digitale) aanmeldformulier, zijn er nog een aantal andere zaken die we nodig hebben om je aanmelding in behandeling te kunnen nemen. Lees de onderstaande zaken goed door en zorg ervoor dat de informatie tijdig bij ons terecht komt.

Dit hebben wij nodig voor een complete aanmelding:
 • Digitale aanmeldingsformulier Spaarne College 2021-2022
 • Aanmeldformulier Voortgezet Onderwijs of een ‘Onderwijskundig Rapport’ van de basisschool. Dit formulier ontvangen ouders van de basisschool. De basisschool heeft op dit formulier het advies geschreven.
 • Een kopie van het legitimatiebewijs van de leerling
 • Didactische gegevens van de basisschool. Dit kunnen zijn:

– Cito entree- en/of eindtoets
– (Cito-)gegevens uit het leerlingvolgsysteem (LVS)
– Testuitslag drempelonderzoek

Andere relevante gegevens indien van toepassing:
 • Dyslexie-/dyscalculieverklaring
 • Informatie over het sociaal-emotionele functioneren
 • Ontwikkelingsperspectiefplan (OPP)
 • Een bewijs van de datum van aankomst in Nederland wanneer de leerling niet in Nederland geboren is.
Aanmeldingen voor extra ondersteuning of aanmeldingen met MDO, let ook op de volgende zaken:
 • MDO formulier
 • Ontwikkelingsperspectiefplan (OPP) indien aanwezig
 • Informatie over het sociaal-emotionele functioneren

Vervolgstappen na aanmelding

Pas wanneer wij als school alle bovenstaande elementen hebben, kan de intakecommissie de aanmelding in behandeling nemen. Daarna wordt een voorlopig besluit genomen over jouw plaatsing op onze school. Het definitieve besluit of je aangenomen wordt op het Spaarne College wordt later genomen. Natuurlijk ontvang jij direct een bericht van de intakecommissie als jij één van onze nieuwe leerlingen wordt.

Aanmelden bij Spaarne College
Vraag een oriënterend gesprek aan

Oriënterend gesprek

Maak jij liever rustig kennis met de school door in gesprek te gaan met een medewerker op een afgesproken tijdstip? Dat kan! Je komt dan langs op het Spaarne College met je ouders/verzorgers en kunt al je vragen stellen.