Profiel Groen

Profiel groen - Spaarne College

Wat houdt het profiel in?

Bij het profiel Groen leer je alles over de groene leefwereld van mensen, dieren en planten. De lessen gaan over het verzorgen van dieren, het onderhouden van tuinen en het maken van bloemstukken. Ook leer je voeding in de keuken te verwerken tot producten en hebben we een paardenklas. Groen moet je doen!

Wat leer je binnen dit profiel?

Het vak Groen is opgedeeld in verschillende thema’s. Alle leerlingen bij groen volgen de thema’s dierverzorging, plant en natuur, bloemsierkunst en voeding. Je staat dus elke week een paar uur in de keuken te koken, maak je een fantastisch bloemstuk, werk je in de tuin of de kas en verzorg je de dieren.

Lisa (15): “Ik koos voor het Spaarne College vanwege de speciale paardenklas. We gaan met de paardenklas naar een manege waar je leert rijden en je ruiterbewijs kunt halen.”

Wat kun je worden?

Het profiel Groen geeft een goede voorbereiding op veel beroepen zoals:

Manegehouder

Hoefsmid

Dierenartsassistent

Dierenverzorger

Bloemist of hovenier

Veehouder

Plantenteler

Boswachter

Productontwikkelaar in de levensmiddelentechnologie

groen spaarne college

Keuzevakken

Bij het profiel Groen kun je keuzevakken kiezen om je verder te specialiseren in drie verschillende richtingen, namelijk: dierverzorging, bloemsierkunst en groenvoorziening.

Houden van dieren/ gezonde dieren

Kies je de keuzevakken ‘het houden van dieren’ of ‘gezonde dieren’, dan leer je alles over het fokken van dieren, het verzorgen van jonge dieren en eerste hulp verlenen bij dieren als ze gewond of ziek zijn.

Bloemwerk

Bij het keuzevak ‘bloemwerk’ leer je naast het maken van winkelbloemwerk ook alles over trouwbloemwerk en rouwbloemwerk.

Werk in tuin en landschap

Ook kan je kiezen voor het keuzevak ‘werk in tuin en landschap’ waar je aan de slag gaat in de tuin of plantsoen en leer je machines te onderhouden die gebruikt worden door een hovenier. Als extra vak kan je de paardenklas volgen bij groen.

kas bij groen - Spaarne college

Profielen overzicht

Ben je ook nieuwsgierig naar de andere profielen?