Dinsdag 4 januari 2022

Wij hebben gisteren van onze minister gehoord dat de school weer open mogen per maandag 10 januari. Dat vinden wij heel fijn nieuws. Voor ons en onze leerlingen betekent het dat we de lessen op school kunnen uitvoeren volgens het rooster.

Mondkapjes op Spaarne College

Regels voor op school

Het Ministerie van Onderwijs heeft aangegeven dat voor de scholen dezelfde afspraken gelden als voor de verlengde kerstvakantie. Het gaat om de volgende regels:

  • Leerlingen en medewerkers met coronaklachten moeten thuisblijven en zich (laten) testen.
  • We hanteren looproutes in de gang, spreiden pauzes en proberen contacten tussen verschillende schoolklassen te vermijden.
  • Leerlingen en medewerkers dragen mondkapjes in de gang.
  • Voor alle leerlingen en alle medewerkers in de scholen geldt: twee keer per week thuis een preventieve zelftest doen. Als de test positief is, gaat de persoon en de rest van het gezin in quarantaine en laten zich testen in de GGD-teststraat. Als de test negatief is, kan de leerling of leerkracht naar school. Dit dringende test-advies geldt voor iedereen, dus ook voor gevaccineerden.
  • Daarnaast gelden in de scholen nog steeds de basismaatregelen. Dat betekent: volwassenen houden onderling 1,5 meter afstand (ook leraren waar mogelijk), ouders blijven buiten de school en vergaderingen zijn online.

Mondkapje dragen verplicht

We hopen dat ouders en verzorgers onze leerlingen willen benadrukken dat bovenstaande regels nog steeds gelden in school. Wij hebben de laatste weken voor de kerstvakantie gemerkt dat een aantal van onze leerlingen het lastig vindt om de regel omtrent het dragen van mondkapjes te onthouden.

Rooster is gepubliceerd

Vanaf aanstaande maandag kunnen we al onze leerlingen weer volgens het rooster lessen aanbieden. Het rooster is inmiddels gepubliceerd via Magister. Wij zullen alles op alles zetten om onze leerlingen een fijne tweede helft van het schooljaar 2021-2022 aan te bieden.