catwalk e&o - spaarne college

Op een gewone doordeweekse maandagochtend lijkt het rustig in school. Maar niets is minder waar, bij het profiel Economie en Ondernemen vindt iets bijzonders plaats. Leerlingen die PPO (praktische profieloriëntatie) volgen hebben een opdruk op een t-shirt ontworpen en paraderen over een heuse catwalk. Nou ja, de een paradeert en de andere geneert. Maar alle leerlingen zijn zo stoer om minimaal een keer over de rode loper te wandelen. Leerling Angeline vertelt meer over de gehele opdracht.

Wat hield de opdracht in?

Voor het keuzevak webshop moesten wij één bedrijfsnaam uitkiezen uit een selectie van bedrijfsnamen die niet bestaan. Vervolgens moesten we één logo maken voor ons gekozen bedrijf en vijf t-shirts ontwerpen met het designprogramma Canva. Het mooiste ontwerp werd uiteindelijk op een t-shirt gedrukt en hebben we vandaag op de catwalk getoond. Daarnaast moesten we een website voorzien van afbeeldingen en tekst. Wat het bedrijf (zogenaamd) doet aan duurzaamheid of gaat doen. Ook moesten we een social media bedrijfspagina aanmaken en vullen met afbeeldingen en tekst. Tot slot geven we volgende week een presentatie over alle stappen en hoe we dingen hebben aangepakt. Het keuzevak Mode & Design overlapte dit project. Hier viel de modeshow van vandaag onder, het maken van een moodboard en poster over onze eigen persoonlijke stijl.  

angeline - modeshow e&o - spaarne college
angeline - modeshow e&o - spaarne college2

Wat vond je van de opdracht?

Ik vond het niet zo leuk om zoveel achter de computer te zitten voor het keuzevak webshop. Ik schrok in eerste instantie toen ik hoorde dat we ook nog op de catwalk moesten lopen. Gelukkig mogen we het t-shirt houden, dat is dan een meevaller. Ook het lopen op de catwalk viel me uiteindelijk best mee en de hapjes die na afloop rondgingen (gemaakt door leerlingen van het profiel Horeca, Bakkerij en Recreatie) maken het weer goed. Het maken van het moodboard en de poster voor het keuzevak Mode & Design vond ik wel heel leuk om te doen.

Wat voor cijfer verwacht je hiervoor te krijgen?

Ik heb mijn best gedaan, alles op tijd ingeleverd en op de catwalk gelopen dus ik verwacht dat ik rond een 7 zal krijgen voor dit project. Daar ben ik best trots op

modeshow economie en ondernemen2 - spaarne college
drukken e&o - spaarne college