Hoe spreken leerlingen jou aan? 

Met mevrouw Wever.

Wat is jouw functie?

Ik ben docent aardrijkskunde.

Hoe zou je jezelf omschrijven in één zin?

Ik denk sociaal, nieuwsgierig en altijd in voor nieuwe plannen of avontuur. Ik ga niet zo goed op structuur, maar houd erg van spanning.

mevrouw Wever - Spaarne college
mevrouw wever2 - Spaarne College

Hoe ben je in het onderwijs terecht gekomen?

Als je vroeger tegen me had gezegd dat ik docent zou worden, had ik je vierkant uitgelachen! Ik heb eerst communicatie gestudeerd en nadat ik was afgestudeerd begon de corona pandemie. Aan het begin van de pandemie, toen het nog kon, reisde ik af naar Guatemala. Daar stond ik bovenop een vulkaan en besefte ik tot mijn schrik dat ik zo weinig afweet van de wereld waarin ik leef. Bij thuiskomst in Nederland besloot ik dat dat moest veranderen. Er waren echt een soort van luiken geopend. Zo startte ik de studie docent aardrijkskunde. Pubers vind ik heel cool en interessant. Zij zitten in een fase waarin je heel erg zoekende bent. Ik vind het tof om daar onderdeel van te zijn en iets voor ze te kunnen betekenen in deze fase.

Wat zijn je hobby’s?

Ik voetbal al meer dan 20 jaar. Verder houd ik van padellen en reizen. Ook heb een wielrenfiets, maar daar is wel het meeste mee gezegd haha. Gezelligheid is ook echt een van mijn hobby’s als je dat zo kunt zeggen.

Wat vind je het leukste aan het Spaarne College?

Dat de leerlingen echt hun hart op de tong hebben. Je weet direct wat je aan ze hebt. Dat vind ik heel fijn en leuk. Ook vind ik het fijn dat we op het Spaarne College kijken naar waar het talent of de passie van het kind ligt. In de lessen bij PPO, kunst en cultuur en KWT kunnen leerlingen écht uitvinden wat ze leuk vinden en goed kunnen en wat niet.

Wat wil jij betekenen voor de school?

Ik zou het fijn vinden als leerlingen en collega’s het gevoel hebben dat ze mij kunnen vertrouwen en bij me terecht kunnen. Daarnaast hoop ik leerlingen positief te kunnen aansporen om zelf een mening en onderzoekende houding te ontwikkelen. Ik hoop de Spaarne leerlingen mee te kunnen geven dat hun mening telt en dat zij waardevol zijn.