Donderdag 8 september hebben onze vmbo-leerlingen van het profiel Bouwen, Wonen en Interieur gelijktijdig les gekregen met de nieuwe werknemers van Drystack. Onze leerlingen maakten zo kennis met de Drystack techniek en de nieuwe werknemers van Drystack leerden binnen onze school meer over het innovatieve metselsysteem waar zij mee gaan werken. Het was mooi om te zien dat leerlingen en de medewerkers van Drystack in dezelfde ruimte bezig waren met hun ontwikkeling.

Drystack op spaarne college

Wat houdt Drystack in?

Drystack is een droogmetsel-systeem. Dit houdt in dat de stenen niet met specie worden gemetseld, maar met behulp van kunststof strips worden gestapeld. Er kan gekozen worden om in de afwerking specie te gebruiken. Drystack behoort tot één van de innovaties van circulair bouwen. De bakstenen kunnen worden gerecycled. Vergelijkbaar met LEGO-blokjes die afgebroken en opgebouwd kunnen worden.

Drystack op spaarne college2

Innovatieve oplossing voor tekort aan metselaars

De innovatie van Drystack is een waardevolle aanwinst voor de moderne bouw en is een antwoord op het tekort aan metselaars. Voor onze leerlingen die les krijgen bij Bouwen, wonen en interieur is het een mooie aanvulling op het huidige onderwijsaanbod en maken zij kennis met deze innovatieve techniek.

Meer interesse?

Is uw interesse gewekt naar aanleiding van dit artikel? Lees dan meer over techniek op onze school.