Op de open dagen hebben we in groten getale vele nieuwe gezichten mogen ontvangen. Gespannen en nieuwsgierig betraden kinderen uit groep 7 en 8, van diverse basisscholen uit Haarlem en omgeving, het nieuwe Spaarne College. Voor ons ook een bijzonder moment, want wij openden voor het eerst onze deuren als nieuwe school.

De open dagen telden ruim 1600 bezoekers. Bijna alle kinderen en ouders vertelden ons hoe leuk ze de open dagen vonden en vooral ook hoe nuttig. Na afloop hadden ze een beter beeld van de sfeer op het Spaarne College, het type docenten dat er rond gaat lopen, welke (keuze)vakken er gegeven gaan worden en in welke vijf profielen (economie en ondernemen; horeca, bakkerij en recreatie; zorg en welzijn; groen en bouwen, wonen en interieur) je eindexamen kunt doen.

Activiteiten op open dagen

Ieder vak had één of meer activiteiten georganiseerd. Zo had economie een race bedacht waarbij je zo snel mogelijk dozen uit schappen moest halen, op een transportkar moest leggen, de transportkar naar de overkant van de ruimte moest rijden om de dozen vervolgens aldaar opnieuw in de schappen te leggen. Er ontstond een ware competitie waarbij de winnaar werd beloond met de eer.

Open dagen 2020 - Spaarne college.2

Natuurproefjes bij NASK

Bij NASK (natuur- en scheikunde) kon men spectaculaire proefjes zien en zelf badzout maken. Bij het profiel ‘groen’ hadden ze een aantal dieren uit hun kooi gehaald, waaronder een slang, een leguaan en een vogelspin. Bezoekers mochten de dieren aaien en er zelfs mee op de foto.

Open dagen 2020 - Spaarne college.6

Profielen ‘horeca, bakkerij en recreatie’ en ‘zorg en welzijn’

In het restaurant van het profiel ‘horeca, bakkerij en recreatie’ kon men pizza bakken en in de aula stonden leerlingen heerlijke flensjes met sinaasappelsmaak te flamberen voor alle bezoekers. Bij het profiel ‘zorg en welzijn’ kon je je laten verzorgen met een fijne manicure of haarmake-over.

Open dagen 2020 - Spaarne College3

Vogelhuisjes maken bij profiel ‘bouwen, wonen en interieur’

Bij de profielafdeling ‘bouwen, wonen en interieur’ konden bezoekers een vogelhuisje maken en producten bestickeren. Tevens werden er door huidige leerlingen gemaakte vogelhuisjes, medicijnenkasten en tafeltjes verkocht. Naast bovengenoemde activiteiten waren er bij diverse vakken nog veel meer zaken te leren en te ontdekken.

Aanmelden Spaarne College schooljaar 2020-2021

Wij zijn zeer tevreden met deze eerste open dagen en zetten het succes graag door in de aanloop naar schooljaar 2020-2021. Wil je je voor aankomend schooljaar aanmelden bij het Spaarne College? Dan kan dat via het aanmeldformulier of op de aanmelddagen aan Badmintonpad 15 in Haarlem.

Data aanmelddagen Spaarne College

woensdag 4 (14.00 – 17.00 uur) maart
donderdag 5 (16.00 – 18.00 uur) maart
maandag 9 (19.00 – 21.00 uur) maart