techcarroussel Spaarne college

Op maandag 16 mei vond de kick-off plaats van het project Techcarrousel voor de leerlingen van de tweede klas. Aankomende periode zullen de leerlingen tijdens de NASK-lessen een aantal opdrachten uitwerken waarbij zij zelf tot oplossingen gaan komen om Haarlem duurzamer te maken.

Verduurzamen van Haarlem

Aan de leerlingen is de vraag gesteld: help ons oplossingen te vinden om Haarlem, jullie stad, te verduurzamen. Hoe maken wij de stad van de toekomst en hoe vergroenen wij onze omgeving?

Les volgen bij NASK

De komende 6 weken ontdekken de leerlingen waarom NASK belangrijk is in de energietransitie. Welke bedrijven en beroepen nodig zijn in de toekomst en welke mbo-opleidingen er nu al opleiden in deze technieken.

De leerlingen gaan op excursie en op 23 juni zal een expo volgen, waarover later meer gecommuniceerd zal worden.

Totstandkoming project

Dit project is tot stand gekomen door een samenwerking tussen het Spaarne College, stichting Technotrend en de gemeente Haarlem (NME). Geïnspireerd door projecten op andere scholen kwamen wij op het idee om duurzaamheid in ons onderwijs te verwerken. Wij hebben de intentie om andere scholen uit de regio enthousiast te maken voor dit project zodat ook zij dit aankomend schooljaar aan kunnen bieden.

Wij danken

Wij bedanken Quirien van Oijen van STO Zuid-Kennemerland, Julliette Kirkenier en gastdocenten van Technotrend, Marie Jose Brandsma als Coördinator natuur- en duurzaamheidseducatie van de gemeente Haarlem, Mark Bennis namens het Nova College en één van zijn studenten van de opleiding Junior consultant duurzaamheid én natuurlijk onze docenten van NASK die de komende 6 weken dit project zullen dragen.