Dinsdag 20 oktober hebben wij leerlingen van groep 8, van de Gunningschool van harte welkom geheten. Wij hebben een les techniek verzorgd in het kader van STO (Sterk Techniek Onderwijs).

Groot tekort aan technisch personeel

Het idee om basisschoolleerlingen uit te nodigen voor een techniek les staat niet op zichzelf. De maatschappij kampt met grote tekorten aan technisch personeel. Hierdoor gaat de kwaliteit verloren en is het voor de consument vaak heel lastig om bijtijds een vakman naar hun probleem te laten kijken.

Overheid steunt dit probleem

Dit probleem is door de overheid erkent en opgepikt. Vanuit het Ministerie van OC&W zijn gelden vrijgekomen om op regionaal niveau jongeren enthousiast te maken om voor een technisch beroep te kiezen.

Sterk Techniek Onderwijs - Spaarne College 1

Project: Sterk Techniek Onderwijs

Deze visie is gebundeld in het project: Sterk Techniek Onderwijs. Het Spaarne College staat in de regio bekend als één van de grote technische VMBO- scholen. Er is aan ons gevraagd om jongeren te enthousiasmeren voor de sector. We willen ze op jonge leeftijd kennis laten maken met de techniek. Vanuit die visie; én met het grote maatschappelijke doel voor ogen ontvangen wij wekelijks een groep basisschool leerlingen uit groep 7 of 8.

Sterk Techniek Onderwijs - Spaarne College 5

Workshop hout in kader van STO

Vanaf nu zal er bijna iedere woensdagochtend een basisschool het Spaarne College bezoeken om te genieten van een workshop hout. Zij maken een krijtbord en een naambordje en mogen onze prachtige werkomgeving hiervoor gebruiken. Op een ontspannen manier maken zij kennis met de oude ambacht van het timmermans-vak, door bevlogen vaklieden. Daarnaast leren zij ook hoe de ambacht en de nieuwe technieken werken.

Sterk Techniek Onderwijs - Spaarne College 4

Geïnteresseerd in een techniek les?

Wil jij ook met jouw school langskomen? Dat kan natuurlijk. Stuur dan een verzoek naar E. van Slooten (techniek@spaarnecollege.nl). Voor overige vragen omtrent dit project op het Spaarne College kunt u tevens dit e-mailadres gebruiken.