Hoe spreken leerlingen jou aan?

Met mevrouw Bos.

Wat is jouw functie?

Teamleider van het derde leerjaar.

Stel jezelf voor in één, creatieve zin

Mijn motto is: Ik heb het nog nooit geprobeerd dus ik denk dat ik het wel kan. Dit zelfvertrouwen gun ik alle leerlingen en medewerkers van het Spaarne college. Als mensen in vertrouwen kunnen werken zonder de remming van angst en falen, dan kunnen er mooie dingen gecreëerd worden. 

Mijn naam is Carlijn Bos. Ik ben schoolleider van leerjaar 3 en heb een grote passie voor onderwijs.

Wat vind jij het leukste aan het Spaarne College?

Het leukste aan het Spaarne College vind ik dat er veel aandacht is voor elke leerling en dat er goed gekeken wordt wat elke leerling nodig heeft. Daarnaast vind ik dat we als school een heel mooi aanbod hebben met prachtige praktijklokalen zodat leerlingen niet alleen maar in de schoolbanken hoeven te leren. Daarnaast hebben we ook nog een prachtig team met super betrokken medewerkers.

Hoe ervaar je de allereerste schoolweken op het Spaarne College?

De eerste schoolweken op het Spaarne College waren best hectisch. Na de vakantie met 800 leerlingen en 130 medewerkers starten op een nieuwe plek, waar iedereen nog zijn weg moet vinden in deze gekke coronatijd was best overweldigend. Super fijn om leerlingen weer massaal in de school te zien en tegelijkertijd ook spannend omdat we wel alle corona richtlijnen willen hanteren en afstand houden soms best lastig is in een school met name voor de docenten tijdens het lesgeven.

Wat wil jij betekenen voor de nieuwe school?

Ik vind het zelf heel belangrijk dat alle leerlingen, medewerkers en bezoekers van de school zich welkom en prettig voelen als ze het Spaarne College komen binnen lopen. Daarnaast wil ik graag dat wij leerlingen ondersteunen waar nodig en uitdagen om het beste uit zich zelf te halen. Ik zou het mooi vinden als alle leerlingen later terug kunnen kijken op een super gezellige, fijne en leerzame middelbare schooltijd.

Wat wil jij leerlingen/ ouders meegeven over het voortgezet onderwijs of over het Spaarne College?

Het Spaarne College is een geweldige school waar je in kleine klassen onderwijs kan volgen en waar men echt oog heeft voor elke leerling. Er is ondersteuning mogelijk indien gewenst en we proberen altijd te kijken naar wat wél werkt. Daarnaast zijn er vijf profielen waar leerlingen ervaring kunnen opdoen om te ervaren waar hun interesse ligt.