Hoe spreken leerlingen jou aan?

Met meneer Janmaat.

Wat is jouw functie?

Onderbouw coördinator en docent lichamelijke opvoeding.

Stel jezelf voor in één, creatieve zin

Ik ben sportief op meerdere vlakken; mijn leefstijl omdat ik veel verschillende sporten beoefen, mijn mindset door sportief om te gaan met uitdagingen en mijn missie om sportiviteit (leefstijl en mindset) in de school te integreren.

Waarom werk jij voor het (toekomstige) Spaarne College?

De leerlingen van het Spaarne College zijn eerlijk, energiek, leergierig, enthousiast, gezellig, behulpzaam, sportief, leuk en daarom uitdagend om mee te werken. Geen dag is hetzelfde en de waardering die je er voor terugkrijgt is waar ik het voor doe.

Wat vind jij het leukste aan het (toekomstige) Spaarne College?

Omdat het Spaarne College een nieuwe school is biedt dit kansen om het onderwijs op een nieuwe manier vorm te geven. Door vernieuwingen in het onderwijs kan het Spaarne College zo goed mogelijk aansluiten op de behoefte van iedere leerling. Deze uitdaging ga ik graag, samen met mijn collega’s, aan!

Wat wil jij betekenen voor de nieuwe school?

Ik vind het belangrijk dat leerlingen die op het Spaarne College zitten zich zo goed mogelijk voorbereiden op hun vervolgopleiding en hun maatschappelijke carrière. Hierdoor zal het onderwijs zich steeds meer richten op het aanleren van belangrijke vaardigheden in plaats van resultaten. Dit betekent dat de manier van toetsen zal veranderen. Vanuit mijn plek in de toets-commissie hoop ik op dit gebied wat voor de school, en vooral voor de leerlingen, te kunnen betekenen. 

Wat wil jij leerlingen/ ouders meegeven over het voortgezet onderwijs of over het Spaarne College?

Er zullen komend schooljaar veel dingen nieuw zijn en anders gaan. Werken met een iPad aan je ICT skills, nieuwe vaardigheden ontwikkelen, nieuwe klas, nieuwe docenten, ander gebouw of rooster ect. Dit geldt ook voor ons als medewerkers. Wij hopen dat wij samen met jullie de puntjes op de i kunnen gaan zetten. Samen staan we sterk!