Op het Spaarne College worden trainingen gegeven, zoals weerbaarheids- en faalangstreductie-, en examenvreesreductietraining. De trainingen worden gegeven door het ondersteuningsteam.

faalangst training
weerbaarheidstraining

Wat leer je tijdens de weerbaarheidstraining?

In de weerbaarheidstraining leren leerlingen om op een respectvolle manier op te komen voor eigen wensen, grenzen en behoeften. Ook leren ze daarbij rekening te houden met en respect te hebben voor de wensen en grenzen van een ander.

Wat leer je tijdens de faalangstreductietraining?

In de faalangstreductietraining draait het vooral om de lichamelijke spanning en gedachten die bij faalangst opspelen te herkennen en te leren accepteren.

Wat leer je tijdens de examenvreesreductietraining?

De examenvreesreductietraining is een faalangstreductietraining speciaal gericht op leerlingen bijna examen gaan doen en spanning ervaren voor dit examen. In de training draait het vooral om de lichamelijke spanning en gedachten die bij examenvrees opspelen te herkennen en te leren accepteren.

Hoe leer je nieuwe dingen tijdens de trainingen?

De training bestaat uit een aantal weken. Er wordt vooral geoefend en geleerd door middel van werkvormen, spelletjes, muziek en gesprekken met elkaar.

 

faalangstreductietraining