geenmondkapjesplichtmeer - Spaarne College

Dinsdag 20 oktober hebben wij de leerlingen van groep 7 van basisschool Sint Adalbertus van harte welkom geheten voor een zogenaamde ‘STO-workshop’. STO staat voor Sterk techniek onderwijs. Samen met Juf Anja, meester Bastiaan en onze BWI-docenten hebben de leerlingen op een ontspannen manier kennis gemaakt met het timmermansvak.

Workshop ‘hout’ bij BWI

Vanaf nu komt er bijna iedere woensdagochtend een basisschool op bezoek. Zij maken tijdens de workshop ‘hout’ bij het profiel Bouwen, wonen en interieur (BWI) een krijtbord en een naambordje. Wij hopen dat leerlingen vooral genieten van onze prachtige werkomgeving.

Workshop ‘Smart Technology’

Dit schooljaar bieden wij voor het eerst de workshop ‘Smart Technology’ aan. De eerste workshop vindt plaats op 17 november. Hier kijken we enorm naar uit. In totaal ontvangen we de komende maanden 850 tot 900 basisschoolleerlingen die aan een van onze technische workshops deel gaan nemen.

Project Sterk Techniek Onderwijs (STO)

Basisschoolleerlingen worden vanuit het project Sterk Techniek Onderwijs (STO) uitgenodigd voor een techniekles op het Spaarne College. De maatschappij kampt met grote tekorten aan technisch personeel. Het project STO is daarom in het leven geroepen om de jeugd warm te maken voor de techniek en om in deze sector een beroep uit te gaan oefenen. Als Spaarne College dragen wij hier graag ons steentje aan bij. Inmiddels staan wij bekend in de regio als één van de grote technische vmbo-scholen. Nieuwsgierig naar onze school? Kom ons eens bezoeken op een open dag of meld je klas aan voor een van de workshops.